Dobermann Kringgroep Utrecht e.o. is in 1970 opgericht door Bertus & Ria Visser en Piet & Thea van Loo. Als trainingslocatie was er een grasveld in Wijk bij Duurstede met een caravan die diende als kantine. Gezien de groei van de vereniging werd de caravan al snel ingeruild voor een ruime vaste kantine. Daarnaast werd in 1975 besloten officieel aansluiting te zoeken bij de landelijke Dobermann vereniging, beter bekend als Dobermann Vrienden In Nederland (DVIN).

Vanaf het begin af aan werd er fanatiek getraind met de honden. In Wijk bij Duurstede werd ook een van eerste ZTP examens in Nederland georganiseerd.

                                        

Na jaren van bloei kreeg de vereniging een flinke tegenslag te verwerken; het overlijden van Bertus Visser. Ter nagedachtenis van Bertus werd een onderlinge africhtingwedstrijd naar hem vernoemd. De Bertus Visser trofee was bedoeld om mensen met jonge honden te stimuleren om met hun Dobermann actief bezig te zijn. Later is voornoemde trofee omgedoopt tot de Bloesem trofee. Deze trofee wordt nog steeds jaarlijks gehouden voor de jonge honden van onze vereniging die nog geen IPO certificaat hebben. Voor IPO gecertificeerde honden wordt de Club trofee gehouden. De Club/Bloesem trofee wordt gekeurd door een oud lid, Rien Peters, die ondertussen zijn sporen heeft verdiend in de hondensport. Sinds 2005 zijn wij ook verheugd dat wij jaarlijks de Wantij trofee mogen organiseren.

Momenteel draait onze vereniging op volle toeren. Met een uitgebreide ledenlijst en een flink aantal trainende leden (ook op wedstrijdniveau) gaan we dan ook met vertrouwen de toekomst tegemoet.